donderdag, 10. mei 2018 - 17:17

Man probeert na rijden door rood licht politieauto te rammen

Man probeert na rijden door rood licht politieauto te rammen
Utrecht

In Utrecht heeft een automobilist in de nacht van woensdag op donderdag, nadat hij door een rood verkeerslicht was gereden, op de vlucht geprobeerd om een politieauto te rammen. Dit meldt de politie donderdag.

Hoge snelheid

Rond 01.15 uur zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid richting het 5 Meiplein rijden. De automobilist reed door een rood verkeerslicht. De agenten gingen achter de bestuurder aan die via de Beneluxlaan de Amerikalaan opreed. Daar reed in tegenovergestelde richting ook een politieauto. De automobilist stuurde richting de politieauto en reed er recht op af. De agent in de auto kon nog net een aanrijding voorkomen.

Tegen muur tot stilstand

De verdachte reed door via de Marco Pololaan de Jan Cornelisz Maylaan op. Daar verloor hij in een bocht de macht over het stuur, ramde een fietsenrek en kwam tegen een muur tot stilstand. Hij rende weg in de richting van de Columbuslaan. Agenten gingen nog achter hem aan, maar de verdachte wist te ontkomen. Een nader onderzoek is ingesteld. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):