maandag, 14. mei 2018 - 8:15 Update: 14-05-2018 8:44

Toename meldingen agressie openbaar vervoer

Toename meldingen agressie openbaar vervoer
Foto: fbf
Ede

UIt onderzoek van het onafhankelijk kenniscentrum CROW blijkt dat het in het openbaar vervoer minder veilig is geworden.

Een op de zeven reizigers heeft in 2017 te maken gehad met agressie. Het gaat dan om bedreiging, mishandeling, beroving of intimidatie. De meeste incidenten deden zich voor in de metro of de tram. Dit schrijft de Telegraaf maandag. 

Uit het onderzoek blijkt dat er voor het eerst in vijf jaar tijd sprake is van een lichte stijging in het aantal meldingen. In 2016 had 13,5 procent van de reizigers melding gemaakt van agressie of van geweld, in 2017 15,5 procent. Het kenniscentrum kan de stijging niet verklaren. Gerard van Kesteren, projectleider bij CROW in de krant: 'De reizigerswaardering over het ov is in algemene zin hoger, maar dat lijkt moeilijk te rijmen met een toename van kwalijke voorvallen in trein, bus, tram en metro.'

Voor het onderzoek zijn zo'n 87.000 reizigers ondervraagd. De meeste incidenten vonden plaats in tram of metro. Op veerboten werden de minste incidenten gemeld.