donderdag, 17. mei 2018 - 15:23 Update: 17-05-2018 15:47

'Nepagent' (20) reed zonder rijbewijs maar met nepwapen rond in auto

'Nepagent' (20) reed zonder rijbewijs maar met nepwapen rond in auto
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Delft

Afgelopen woensdag heeft de politie op de A13 bij Delft een 20-jarige man uit Assen aangehouden als verdachte van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. 'De man had onder andere een wapenstok, een neppistool en handboeien in zijn auto', zo meldt de politie zonderdag.

'Nepagent'

Tijdens de surveillance kregen de agenten bij de check van een kenteken de melding dat de auto met dit kenteken mogelijk in verband kan worden gebracht met zaken waarbij de bestuurder zich als ‘nepagent’ voor doet. Hierop besloten de agenten de auto te controleren.

Geen rijbewijs

Bij de controle blijkt dat de 20-jarige bestuurder uit Assen niet in het bezit is van een rijbewijs. Dat heeft hij ook nooit gehad. Verder zien de agenten op de bijrijderstoel een wapenstok liggen. Het vervoer op de openbare weg is verboden en daarom werd hij ter plaatse aangehouden. 

Neppistool

Tijdens het onderzoek in de auto troffen de politie verder aan: een neppistool in een holster, handboeien, een blauw zwaailicht en op de hoedenplank een uitklapbaar tekstbord. Via bediening op het middenconsole konden op het bord teksten als “Volgen Politie” getoond worden.

De politie onderzoekt of de man in het verleden gebruik heeft gemaakt van deze attributen en zich voorgedaan heeft als een medeweker van de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: