donderdag, 17. mei 2018 - 16:53 Update: 17-05-2018 20:48

Sharon Dijksma vertrekt uit Den Haag en gaat naar Amsterdam

Sharon Dijksma gevraagd als wethouder in Amsterdam
Foto: RVD
Amsterdam

Naast Marjolein Moorman voor Onderwijs, Armoede en Schuldhulpverlening, draagt PvdA Amsterdam Sharon Dijksma voor als (tweede) wethouder in het nieuwe college van B&W van Amsterdam. Sharon Dijksma, oud-staatssecretaris en nu Tweede Kamerlid, is beoogd bestuurder voor de portefeuille Verkeer & Vervoer, Water en Luchtkwaliteit.

Vertrouwen verloop besprekingen

De onderhandelingen voor het Amsterdams gemeentebestuur zijn nog gaande, maar vanuit het vertrouwen in het verloop van de besprekingen maakt de gemeenteraadsfractie de naam en portefeuille van de beoogde tweede wethouder vandaag donderdag 17 mei 2018 bekend.

Bestuurlijke ervaring

Sharon Dijksma heeft heel veel bestuurlijke ervaring, en ook nog op deze specifieke onderwerpen. Daarom is PvdA Amsterdam blij en trots met haar kandidatuur en kijkt de fractie uit naar de samenwerking.

Dijksma: Bijzonder en eervol

Sharon Dijksma: “Ik vind het heel bijzonder en eervol om samen met mijn gezin in onze prachtige hoofdstad te mogen wonen en werken. De uitdagingen voor Amsterdam zijn groot. Deze fantastische metropool moet tegelijk leefbaar, bereikbaar en dynamisch blijven. Met als doel een beetje meer zuurstof te realiseren voor alle Amsterdammers. Het is deze opdracht waar ik ongelooflijk veel energie van krijg en die mijn hart sneller doet kloppen, ook omdat ik de portefeuille zo goed ken en weet wat het zal kunnen betekenen in het dagelijks leven van alle Amsterdammers.”

Marjolein Moorman: Grote eer

Marjolein Moorman was lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen en gaf eerder al aan beschikbaar te zijn als bestuurder in het college. “Ik vind het een grote eer dat de fractie mij voordraagt als kandidaat voor deze prachtige portefeuille. Gelijke kansen voor alle Amsterdammers, dat is de reden dat ik de politiek ben ingegaan en waar ik me de afgelopen jaren in de gemeenteraad met hart en ziel voor heb ingezet. Ik verheug me er enorm op om in deze nieuwe rol, samen met alle Amsterdammers, te werken aan een sociaal, rechtvaardig Amsterdam, waar iedereen zijn of haar talent volledig kan ontplooien.”

De gemeenteraadsfractie besloot over de voordracht voor de invulling van de wethoudersposten, nadat een adviescommissie meerdere kandidaten sprak. De commissie bestond uit fractielid Sofyan Mbarki, afdelingsvoorzitter Herman Wiersema en bestuurslid Roos Lankhorst.

Categorie:
Provincie: