maandag, 21. mei 2018 - 9:49 Update: 21-05-2018 14:05

Vluchtende kraker door agent in bil geschoten na melding schietincident

Politie schiet vluchtende kraker in zijn billen
Rotterdam

Zondagavond wordt er vanuit een kraakpand aan de Bergweg gebeld dat er binnen zou zijn geschoten.

Rond kwart voor twaalf ’s avonds belde de melder 112 om te vertellen dat er in het pand aan de Bergweg zou zijn geschoten. De melder gaf een signalement  op van degene die dat zou hebben gedaan. Arriverende agenten treffen buiten het pand een man die voldoet aan het signalement.

Als zij de man willen aanhouden, zet deze het op een rennen. De agenten roepen de man aan, maar hij luistert niet. Ook na een waarschuwingsschot, blijft de man van de agenten weglopen. Uiteindelijk schiet een agent gericht. De 22-jarige man wordt geraakt in zijn bil en is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis ter behandeling.

Pand doorzocht

Specialistische eenheden van de politie zijn daarna het enorme kraakpand binnen gegaan en hebben de aanwezigen naar buiten gebracht. In totaal zijn dertien mensen buiten gefouilleerd, waarbij niets aangetroffen werd. Daarna heeft een zoeking in het pand plaatsgevonden. Er zijn geen gewonden of sporen van een schietincident gevonden. Politie gaat in gesprek met de melder voor nader verhoor. Ook de aangehouden verdachte zal gehoord worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: