dinsdag, 22. mei 2018 - 20:28 Update: 22-05-2018 22:41

OM looft tipgeld uit van 30.000 euro voor dubbele moord vader en zoon

OM looft tipgeld uit van 30.000 euro voor dubbele moord vader en zoon
Foto: Politie
Zoertermeer

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning uit voor de gouden tip: van 30.000 euro die leidt tot de aanhouding van de daders van de dubbele liquidatie op 25 april 2017 waarbij een vader en zoon zijn overleden. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Parkeerplaats

De vader en zoon zaten die dinsdag in hun auto toen zij rond 11.00 uur op een parkeerplaats in de Edisonstraat in Zoetermeer onder vuur werden genomen en overleden. 

Zwarte BMW

Na de schietpartij zijn de verdachten weggereden in een zwarte BMW. Deze is uitgebrand aangetroffen. De daders carjackten een Opel Corsa omdat hun vluchtauto niet startte. Deze is later in Rotterdam aangetroffen. Er is in de zaak een verdachte aangehouden die probeerde de Opel in brand te steken.

Signalement

De verdachte van de liquidatie heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 28 en 35 jaar, hij is ongeveer 1.80m lang en heeft een stevig postuur. Zijn haar is donker en krullend en hij had die dag een ongeschoren gezicht.

'Rare' beweging met been

Op de beelden is te zien dat hij na de liquidatie weg rent en dat zijn been bij iedere pas een aparte beweging maakt. Het lijkt net alsof hij daar niet goed op kan staan. De bestuurder van de BMW heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Zijn leeftijd is tussen de 20 en 25 jaar oud, hij heeft donker haar en een slank postuur. 

Beelden 

In de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht zijn de camerabeelden en een reconstructie te zien van dit misdrijf.

Categorie:
Provincie: