maandag, 4. juni 2018 - 18:01 Update: 04-06-2018 18:12

Politie zoekt getuigen opzettelijke aanrijding A9

Politie zoekt getuigen opzettelijke aanrijding A9
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amstelveen

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op zondagavond 27 mei 2018 op de A9 ter hoogte van Amstelveen die vermoedelijk opzettelijk is veroorzaakt, zo laat de politie maandag weten.

Poging zware mishandeling

'De veroorzaker van deze aanrijding is daarna doorgereden en liet een 29-jarige automobiliste geschrokken achter. De 29-jarige bestuurster deed aangifte bij de politie, die een onderzoek instelt naar dit ernstige incident. De politie zoekt getuigen van deze poging tot zware mishandeling', aldus de politie.

Zwarte auto rijdt tegen zwarte auto

De bestuurster van een zwarte Mercedes CLA, waarvan het kenteken begon met de letters SF, gevolgd door drie cijfers en eindigt op een S, reed om 20.08 uur ter hoogte van het tankstation bij Amstelveen in de richting Utrecht. Zij wisselde van de middelste rijstrook naar de linker rijstrook en gaf daarbij richting aan. Zij reed ongeveer - de toegestane snelheid van - 100 km/uur en zag dat er plotseling een zwarte auto haar vermoedelijk met hoge snelheid van achteren naderde. Zij had deze auto niet zien aankomen toen zij van rijstrook verwisselde. 

Botsen

De bestuurder van deze zwarte auto reed vervolgens zeer dicht op haar en wel zodanig dat zij het kenteken van deze auto niet kon zien. Als de bestuurster na het inhalen van een aantal voertuigen naar rechts gaat en op de middelste rijstrook gaat rijden, komt de bestuurder van de zwarte auto naast haar rijden. Hij maakt drukke handgebaren, kennelijk omdat hij boos is. Vervolgens stuurt de man zijn auto naar rechts en botst, vermoedelijk opzettelijk, tegen de zwarte Mercedes, die op de middelste reed en niet verder naar rechts kon vanwege een andere auto die daar reed.

Schade en signalement

Na de aanrijding rijdt de onbekende zwarte auto met hoge snelheid weg en brengt de 
vrouw haar Merdeces op de vluchtstrook tot stilstand en belt geschrokken de politie. Haar twee maanden nieuwe auto heeft schade opgelopen aan de linker bumper, linker koplamp en velg. 

Signalement bestuurder 

Het signalement van de bestuurder van de auto die is doorgereden is een blanke man, ongeveer 30 jaar oud, gemillimeterd lichtgekleurd of blond haar. Hij reed in een zwarte auto, vermoedelijk Citroën, waarvan het kenteken begon met 17 of 27. Het is mogelijk dat het ook een ander merk is geweest. De politie vraagt getuigen van dit incident contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: