donderdag, 28. juni 2018 - 19:30 Update: 29-06-2018 8:41

Dode en gewonden bij aanvaring boten bij Scheveningen

Dode bij aanvaring boten bij Scheveningen, meerdere vermisten
Foto: Archief EHF
Scheveningen

In de Scheveningse haven is donderdagavond bij een aanvaring tussen een rubberboot en een stalen motorboot een persoon om het leven gekomen. Dat heeft burgemeester Krikke op een persconferentie gezegd.

Rond 18.30 uur kregen de hulpdiensten melding van de aanvaring tussen twee boten en rukten massaal uit. Op de plaats van de aanvaring werden de slachtoffers aangetroffen. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team verleende assistentie. Een van de slachtoffers overleed aan zijn verwondingen, drie andere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen ligt in kritieke toestand. Zeven opvarenden zijn op de wal nagekeken, maar hoefden niet naar een ziekenhuis. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is bekend en de familie wordt geïnformeerd.

 Door de botsing kwamen ook meerdere mensen in het water terecht. Aanvankelijk werden vijf mensen vermist, maar die zijn allemaal gevonden, zegt reddingsmaatschappij KNRM.

Op de rubberen motorboot, een zogenoemde RIB, zaten acht personen, zeven gasten en een schipper. De stalen motorboot had drie mensen aan boord.

Het ongeluk gebeurde in de Eerste Haven. De toedracht van dit noodlottige incident is tot nu toe onduidelijk en de waterpolitie onderzoekt de zaak.

 

Categorie: