zondag, 22. juli 2018 - 12:06 Update: 22-07-2018 12:19

Ruim 1100 kilo cocaïne tussen bevroren vis, 7 aanhoudingen

Ruim 1100 kilo cocaïne tussen bevroren vis, 7 aanhoudingen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zaandam/Rotterdam

Afgelopen vrijdag heeft de politie tijdens een inval in een bedrijf in Zaandam 6 personen aangehouden en in Den Haag een persoon', zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Ophalen drugs

Het gaat om een 48-jarige Hagenaar en zes mannen uit Utrecht, Tiel, Albanië en de VS in de leeftijd van 28 tot 48 jaar die betrokken zouden zijn bij het ophalen van ruim 1100 kilo drugs die verstopt zaten in een container samen met ingevroren vis. De Hagenaar heeft mogelijk een organisatorische rol. De vis werd vervoerd naar een bedrijf in Zaandam.

Bevroren vis

De cocaïne werd 6 juli na een tip in Rotterdam ontdekt in een container met bevroren vis. De container was afkomstig uit Ecuador. Onder leiding van een officier van justitie van het LP hebben de Fiod en Douane de afgelopen twee weken onderzoek gedaan naar de herkomst en bestemming van de drugs. De drugs, met een waarde van zeker 22 miljoen euro, zijn meteen na ontdekking al vernietigd.

Arrestatieteam

Nadat de container vrijdag aankwam bij het bedrijf in Zaandam heeft een Arrestatieteam (AT) van de politie een inval gedaan. In de loods leken de mannen bezig de dozen open te maken. De Hagenaar werd in zijn woonplaats aangehouden.

Doorzoekingen woning en bedrijfspanden

Daarna zijn ook doorzoekingen gedaan in bedrijfspanden van de Hagenaar in Rijswijk en Alphen aan den Rijn, zijn woning in Den Haag en een caravan in Bergambacht. Bij een van de doorzoekingen zijn chemicaliën gevonden. Onderzocht wordt of die voor de productie van synthetische drugs waren. De mannen worden volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: