donderdag, 30. augustus 2018 - 14:29

Geen vervolging valse bommelder Eindhoven Airport

Foto van logo KMar
Foto: fbf
Eindhoven

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant gaat een 13-jarige jongen niet vervolgen voor de valse bommelding op 9 juli 2018 op het vliegveld van Eindhoven.

Aan boord van het vliegtuig dat klaar stond voor een vlucht naar Edinburgh, werd een tekening gevonden waarop stond hoe je een vliegtuig kan laten ontploffen. De tekening was gevonden door een passagier. Na de vondst heeft de gezagvoerder het vliegtuig laten ontruimen en hadden andere vluchten last van flinke vertragingen.

Uit onderzoek van de Koninklijke Marechaussee kwam naar voren dat een 13-jarige jongen uit Engeland deze tekening had gemaakt en achtergelaten in het vliegtuig.

De jongen is opgespoord en heeft verklaard dat hij geen serieuze bedoeling had met de tekening en dat hij dacht dat men wel zou begrijpen dat het geen reële bommelding was.

De officier van justitie heeft de jongen gesproken, met hem de ernst en de gevolgen van de zaak besproken en vervolgens besloten hem niet te vervolgen, gelet op zijn jonge leeftijd en gezien het feit dat het niet zijn intentie was daadwerkelijk een bommelding te doen.

Categorie:
Provincie: