donderdag, 6. september 2018 - 9:28 Update: 06-09-2018 9:32

Werkonderbreking bij PostNL in Nieuwegein

Werkonderbreking bij PostNL in Nieuwegein
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nieuwegein

Werknemers van PostNL, sorteerders, postbezorgers en postbodes, hielden vanochtend een werkonderbreking voor de poort van het sorteercentrum van PostNL in Nieuwegein.

Na de succesvolle werkonderbrekingen in Den Bosch en Amsterdam komt het protest tegen invoering van de zogenoemde combibundel nu uit Nieuwegein. PostNL is probeert deze maatregel op dit moment eenzijdig door te drukken. Eerder stuurde FNV een ultimatum aan PostNL tegen invoering. Dat legde het bedrijf naast zich neer.

PostNL wil dat postbezorgers en postbodes de post zelf op straat gaan sorteren tijdens hun postronde. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: ‘PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren, zonder instemming van FNV en buiten de cao om. De invoering betekent het verlies van minimaal 500 banen in de sorteercentra én een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers. Dat gaan ze natuurlijk niet accepteren. PostNL weigert terug te komen op zijn besluit, daarom zijn er acties.’

Bij PostNL werken 20.000 postbezorgers en postbodes.

Categorie:
Provincie: