woensdag, 17. oktober 2018 - 11:36 Update: 17-10-2018 11:39

Reactie FNV op aankondiging banenverlies AkzoNobel

Reactie FNV op aankondiging banenverlies AkzoNobel
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De FNV heeft via de media vernomen dat AkzoNobel van plan is voor 200 miljoen te willen besparen, waarbij ook een banenverlies is aangekondigd.

Meer daarover wordt eind dit jaar bekend. Ook meldt het bedrijf een betere verstandhouding met de bonden te hebben. AkzoNobel deed deze uitspraken tijdens de presentatie van de cijfers, waaruit blijkt dat het meer winst heeft geboekt.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘Het is onbegrijpelijk dat we via de media moeten vernemen dat er een banenverlies dreigt, zonder dat de bonden hierover zijn geïnformeerd. Ze gooien daarmee opnieuw olie op het vuur.’

De laatste tijd wordt veelvuldig gestaakt bij AkzoNobel. Het gaat daarbij om een fatsoenlijke cao en een oplossing voor een pensioentekort. De Vries: ‘Deze aankondiging is een klap in het gezicht van alle medewerkers die de afgelopen maanden gestaakt hebben. Het bedrijf gaat echt alleen voor meer omzet en winst, ten koste van hun personeel, waar ze geen enkel gevoel voor lijken te hebben.’

De afgelopen tijd zijn er voorzichtige contacten geweest om alsnog goede afspraken te kunnen maken. Van het vervolg op deze gesprekken wordt door de medewerkers veel verwacht.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):