vrijdag, 23. november 2018 - 20:14 Update: 23-11-2018 20:20

Geladen revolver op barkruk

Geladen revolver op barkruk
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Waar de gemiddelde cafébezoeker vooral zorgt dat hij zijn portemonnee en sleutels bij zich heeft, had een aantal gasten van een kroeg in Rotterdam aan de Beijerlandselaan andere zaken in zijn tasje of broekzak. 'Bij een preventieffouilleeractie kwamen daar donderdagavond een geladen revolver en verschillende soorten drugs boven tafel. Vijf Rotterdammers werden aangehouden', zo meldt de politie vrijdag.

Harddrugs

Rond 20.15 uur stapte de groep agenten het café binnen en kondigde aan dat ze iedereen zouden fouilleren. Een 47-jarige Rotterdammer leek niet van plan dat af te wachten en stond op. Een politieman hield hem staande en zag hoe de bezoeker een zakje op de grond gooide. Na onderzoek bleek er 30 gram cocaïne in te zitten. Hij is aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Handtas met revolver

Onder een tafel waar vier mannen aan zaten stond een tasje, dat een aardig gewicht had. Daarin vonden de agenten een doorgeladen revolver. Omdat niet duidelijk werd van wie de tas was, arresteerde het team alle vier de mannen. Het gaat om Rotterdammers van 27, 29 en twee van 28. Een zoektocht in het café leverde nog een aantal xtc-pillen en 12 zakjes hasj op.

Slachtoffers voorkomen

De kroeg die bezocht werd door agenten van flexteam-Zuid stond in een door het Openbaar Ministerie aangewezen preventieffouilleergebied, in verband met het grote aantal (vuur)wapengerelateerde incidenten in die omgeving. Dankzij deze controles kunnen vuurwapens worden ingenomen, hopelijk voordat er slachtoffers mee gemaakt worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):