vrijdag, 21. december 2018 - 8:07 Update: 21-12-2018 14:01

Plofkraak Jan van Galenstraat Amsterdam

Plofkraak Jan van Galenstraat
Foto: Bon
Plofkraak Jan van Galenstraat
Foto: Bon
Amsterdam

In de Jan van Galenstraat heeft op vrijdag 21 december 2018 heeft kort na middernachteen plofkraak plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie heeft gesproken contact op te nemen.

Om 00.05 vond er een explosie plaats. Hierbij sneuvelde een pinautomaat en raakte de gevel waarin deze automaat was aangebracht flink beschadigd. Volgens getuigen vluchtten de daders na de explosie weg op scooters. De politie heeft de omgeving, samen met de politieheli afgezocht, maar de daders niet aangetroffen.

Een teamleider explosieven veiligheid stelde een eerste onderzoek in en adviseerde om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) ter plaatse te laten komen. De medewerkers van de EODD stelden vast dat dat er geen explosieven meer aanwezig waren en kon Forensische Opsporing een sporenonderzoek instellen.

Er raakte niemand gewond. De woningen boven de winkels hoefden niet ontruimd te worden. De politie sloot de Jan van Galenstraat voor enkele uren af.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: