vrijdag, 4. januari 2019 - 14:09 Update: 04-01-2019 14:19

Mannen wilden chauffeur geldtransport afpersen met bomvest

Mannen wilden chauffeur geldtransport afpersen met bomvest
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch/Oss

Een 33-jarige man en 29-jarige man, beiden uit Oss, worden verdacht van voorbereiding van afpersing. Zij zouden een medewerker van het geldtransportbedrijf hebben bedreigd via sms berichten. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Informatie verstrekt

Onder de druk van die bedreiging heeft de medewerker ook daadwerkelijk informatie verstrekt over een geldtransport waarop zij op 21 december 2018 moest rijden. Zij heeft de afpersing gemeld bij de politie en die heeft de mannen op vrijdag 21 december 2018 aangehouden.

Bomvest

Bij de aanhouding waren beide verdachten in bezit van materialen waarmee mogelijk een constructie gelijkend op een bomvest te maken was. Het is aannemelijk dat deze constructie voor de medewerker van de geldwagen eruit zou zien als een echt bomvest. Dat zou erg bedreigend hebben kunnen overkomen.

Onderzoek loopt nog

Het onderzoek naar de exacte rol van de verdachten bij deze voorbereidende handelingen van de afpersing loopt nog. De twee mannen zijn donderdag door de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant 90 dagen langer vastgezet.

Categorie:
Provincie: