donderdag, 10. januari 2019 - 8:00 Update: 10-01-2019 11:34

Man ligt uren op sissende granaat in Venlo

Man ligt uren lang op sissende brisantgranaat in zijn tuin
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Venlo

Een bewoner in Venlo heeft woensdagavond laat een aantal uur op een sissende granaat in zijn tuin gelegen omdat hij bang was dat deze zou ontploffen. Dit meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord donderdag.

Sissend geluid

De man kwam de granaat dinsdag tijdens graafwerkzaamheden in zijn tuin aan de Veerstraat in Venlo tegen en had deze daarna weer met zand bedekt. Toen hij woensdagavond laat, vlak voor middernacht, nog eens ging kijken hoorde hij een sissend geluid uit de grond komen. Uit angst dat de granaat zou ontploffen besloot de man om er bovenop te gaan liggen.

EOD

De hulpdiensten werden ingeschakeld en ook de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) kwam ter plaatse. Intussen werd de man met dekens warm gehouden. Nadat de EOD kon vaststellen dat het om een brisantgranaat ging zonder springstof kon de sterk onderkoelde man uit zijn benarde positie worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht.

Flats en woningen ontruimd

Uit voorzorg waren omliggende woningen, waaronder twee flats, ontruimd. Alle bewoners konden na het onderzoek van de EOD weer terug naar hun woning. De EOD heeft de brisantgranaat uitgegraven en meegenomen.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: