zaterdag, 23. februari 2019 - 11:28

ANWB verwacht topdrukte richting wintersport

ANWB verwacht topdrukte richting wintersport
Foto: ivabalk
Den Haag

Wie dit weekend (23-24 feb.) met de auto naar de wintersport vertrekt, moet rekening houden met lange files. Zo wordt in de Franse Alpen zaterdag 23 februari een Zwarte Zaterdag, een dag met extreme verkeersdrukte en vele uren oponthoud. Maar ook op de routes naar de sneeuw in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt veel vertraging verwacht.

Veel landgenoten rijden naar de Alpen voor een weekje wintersport. De sneeuwcondities zijn uitstekend. Oostenrijk blijft het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Frankrijk is een goede tweede, daarna volgen Duitsland en Zwitserland. 

Prognose Frankrijk

In de Franse Alpen is zaterdag de drukste dag van het hele winterportseizoen. Er staan dan de hele dag files op de routes naar de wintersportgebieden. De knelpunten liggen ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon - Chamonix en op de A43 Lyon - Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N90 Albertville - Bourg St. Maurice bij Moûtiers zullen lang duren.

Prognose Duitsland

Het drukst is het zaterdag rond het middaguur. Dan is het aansluiten in de files op de A5Karlsruhe - Bazel, A7 Ulm - Füssen, A8 Stuttgart - München en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.

Prognose Oostenrijk

In Oostenrijk moeten wintersporters vooral zaterdag voorbereid zijn op veel vertraging op de Fernpas (B179) tussen de Duitse grens en Nassereith. Ook op de A10 Salzburg - Villach (A12) tussen Kufstein en Landeck en op de toegangsroutes naar de skigebieden loopt het verkeer op veel plaatsen vast. 
Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.

Prognose Zwitserland

In Zwitserland zijn de A1 Zürich - Bern en de A2 Bazel - Chiasso bij de Sint Gotthardtunnel dit weekend de belangrijkste knelpunten. 

Bron: ANWB Verkeersinformatie
 

Categorie:
Provincie: