vrijdag, 19. april 2019 - 13:14 Update: 19-04-2019 17:28

Handgranaat vastgeplakt op brievenbus Eerste Coehoornstraat Amsterdam

politie-afzetting-linten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

In de Eerste Coehoornstraat in Amsterdam is vrijdagmiddag een handgranaat gevonden bij een woning. De handgranaat zat met tape vastgeplakt op de brievenbus van een van de appartementen die vlakbij de Czaar Peterstraat liggen, zo weet stadszender AT5 aan de hand van een foto te melden.

Czaar Peterstraat afgesloten

Na de vondst van de handgranaat werd de politie gebeld die direct een afzetting heeft gemaakt rond de vindplaats van de granaat. De politie is een onderzoek gestart. Een Teamleider Explosieven Veiligheid deed nader onderzoek. Zij stelde vast dat het hier om een handgranaat ging. Rechercheurs startten direct een strafrechtelijk onderzoek. Zoals te doen gebruikelijk is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gewaarschuwd, die ter plaatse kwam.

EOD

Het projectiel is door personeel van de EOD veilig verwijderd en afgevoerd naar een locatie waar het tot ontploffing kan worden gebracht.

Getuigen gezocht

De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk gezien hebben dat de handgranaat werd opgeplakt of misschien hebben buurtbewoners iemand in- of in de buurt van het bewuste portiek gezien. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: