zondag, 30. juni 2019 - 14:54 Update: 30-06-2019 15:18

Neppe 'pooierboys' proberen tienermeisjes te verleiden tot geven telefoonnummer

neppe 'pooierboys', actie, gemeente, politie, bewustmakeng, tienermeisjes
Foto: Archief EHF
Schagen

Op de kermis in Schagen liepen zaterdag neppe 'pooierboys' rond.

Het waren acteurs die probeerden meisjes tussen de 14 en 19 jaar te verleiden om hun telefoonnummer te geven. Het telefoonnummer hadden ze nodig om ze uit te nodigen voor een feestje. 

Het waren geen echte 'loverboys'. De 'pooierboys' waren bezig met de actie Fakeboys, georganiseerd door de gemeente Schagen, de politie en De Connectie Coach. De gemeente wilde hiermee meisjes bewust maken van de manier waarop ze omgaan met de mogelijke werkwijze en aandacht van pooierboys. Dit schrijft Politie Schagen op Facebook.

Weerbaarheid meisjes vergroten

Burgemeester Marjan van Kampen: “We weten dat we het probleem van pooierboys niet in één middag kunnen oplossen. Het is daarom niet voor niets dat de politiek hier aandacht voor heeft gevraagd. Met deze actie willen we de weerbaarheid van meisjes vergroten.”

Na de actie zijn de jongeren opgevangen door preventiemedewerkers voor uitleg, nazorg en vragen over de actie. Donderdag 11 juli is hiervoor ook een  inloopbijeenkomst in het gemeentehuis van 19.00 tot 21.00 uur. In de gemeente Schagen zijn nagenoeg geen meldingen over pooierboys, maar dat betekent niet dat het probleem hier niet speelt. Vroegtijdig signaleren van deze  problematiek is belangrijk en de gemeente wil met deze actie de weerbaarheid van jongeren in relatie tot seksuele uitbuiting proberen te vergroten, aldus Politie Schagen op Facebook.