vrijdag, 13. september 2019 - 9:34 Update: 13-09-2019 15:20

Twee doden en drie gewonden bij ongeval op A73

Belfeld

Op de A73 ter hoogte van Belfeld heeft vrijdagmorgen een ernstig eenzijdig ongeval plaats gevonden waarbij twee personen om het leven zijn gekomen. Dit maakte de politie bekend.

Vrijdagochtend kort na 08.00 uur ontving de politie melding van een ongeval op de A73. In noordelijke richting, ter hoogte van Belfeld, zou een bestelbusje tegen een paal zijn gereden. Brandweer, ambulance en politie zijn daarop ter plaatse gegaan.

Traumahelikopters

Al snel werd besloten om de A73 vanaf Beesel af te sluiten voor verkeer. Dit om de hulpdiensten optimaal doorgang te bieden. Om de slachtoffers van de benodigde medische zorg te kunnen voorzien, werd de hulp van twee traumahelikopters ingeroepen. De bestuurder van het voertuig en één van de passagiers zijn als gevolg van het ongeval overleden. De drie andere inzittenden raakten zwaargewond. Eén inzittende is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd en de twee anderen zijn met ambulances vervoerd.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hierover is nu nog niets bekend. De A73 is ten behoeve van het onderzoek nog altijd afgezet voor verkeer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):