zondag, 29. september 2019 - 13:59 Update: 29-09-2019 14:34

Politie pakt in Rotterdam negen jongeren op van rivaliserende groepen

politie, aanhouden, jongeren, rivaliserende groepen, messen,  tram
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie negen jongeren die vermoedelijk een ruzie met een andere groep jongeren in Rotterdam Charlois wilden uitvechten, opgepakt.

Dat gebeurde in en rond een tram in de stad. Er was langer 'onenigheid' tussen jongeren uit de wijk Charlois en het stadsdeel IJsselmonde. Dit meldt onder meer de NOS zondag. 

Confrontatie

Er kwam zaterdag rond 23.00 uur een melding binnen dat er sprake was van een op handen zijnde 'confrontatie' op de Verboomstraat in Charlois, waarbij tientallen jongen waren betrokken. In een tram zagen agenten vervolgens een grote groep jongeren. De tram werd stilgezet en alle aanwezige jongeren werden gecontroleerd op wapenbezit. Het bleek dat twee jongeren van 16 jaar een mes of een steekwapen bij zich hadden. Ze zijn aangehouden. Ook werden zeven jongeren van de tussen de 15 en 17 gearresteerd omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

De politie vond onder stoelen en banken in de tram en op straat nog eens zeven messen. Op basis van camarabeelden uit de tram denkt de politie de wapens te kunnen koppelen aan de opgepakte jongeren. De twee jongens van 16 met een mes of steekwapen zitten nog vast.