donderdag, 17. oktober 2019 - 12:39 Update: 17-10-2019 12:40

Vrouw bij woningoverval Ridderkerk vastgebonden

politieauto-agenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Ridderkerk

Donderdagochtend is een 30-jarige vrouw in haar woning op de Hortensiastraat in Ridderkerk overvallen. 'De mannen bedreigden haar met een mes en bonden haar vast en gingen er met diverse spullen vandoor', zo meldt de politie donderdag.

Pakketbezorger

'Met hulp van getuigen wist de politie in de omgeving twee verdachten aan te houden', aldus de politie. De mannen belden rond 10.30 uur aan bij de woning met de mededeling dat zij een pakketje hadden. Eén van de mannen droeg een uniform van een pakketbezorger, ook stond er een bezorgbus voor de deur. De vrouw deed open en twee mannen kwamen de woning binnen. Zij bedreigden de vrouw met een mes en bonden haar vast. Ze namen verschillende spullen uit haar woning mee en gingen er vandoor.

Zoektocht naar daders

Met de omschrijving die de vrouw gaf van de daders en de betrokken bus werd gelijk een zoektocht in de omgeving opgestart. Agenten namen positie in op de verschillende uitvalswegen en andere agenten doorzochten het gebied. Ook werd gelijk een buurtonderzoek gestart. Met informatie van getuigen wisten de agenten twee mannen op te sporen die als verdachte zijn aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: