zondag, 10. november 2019 - 11:58 Update: 10-11-2019 12:08

Wilders komt met noodwet voor stikstofproblemen

wilders-beveiligers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Geert Wilders van de PVV heeft zondag een noodwet gepresenteerd die volgens zijn eigen zeggen de problemen rond de stikstof het hoofd bieden. Dit heeft De PVV-leider zondag bekendgemaakt.

Projecten van ’dringend openbaar belang’

Wilders wil met de wet woningbouw, infrastructuur en de meeste landbouw tot projecten van ’dringend openbaar belang’ laten verklaren. Met de ’tijdelijke noodwet stikstof’ moeten de strenge stikstofregels voor deze projecten niet gelden. 'Tijdens het half jaar dat de noodwet van kracht is, kan het kabinet in relatieve rust naar een definitieve oplossing zoeken', aldus Wilders.

'Boeren kunnen boeren en bouwers kunnen bouwen'

'Het hele land wordt gek gemaakt met gekkigheid rond stikstof en PFAS-problemen, waartegen het kabinet nu overhaast allerlei maatregelen wil invoeren', zegt Wilders. 'Met deze wet kunnen boeren boeren en bouwers bouwen, zonder dat de maximumsnelheid hoeft te worden verlaagd of andere pijnlijke maatregelen hoeven te worden genomen. En zo hoeft de premier niet nog meer verkiezingsbeloftes te breken', aldus Wilders

Ongebruikte bouwcapaciteit overdragen

In de noodwet is ook geregeld dat boerenbedrijven die daarvoor eerder een vergunning hebben gekregen ongebruikte bouwcapaciteit mogen overdragen aan andere bedrijven. Ook vergunningsaanvragen die nog niet zijn afgerond en door de problematiek stil liggen moeten met de noodwet van de PVV worden vlotgetrokken. Bouwprojecten voor megastallen komen overigens niet onder de noodwet te vallen.

Categorie:
Provincie: