vrijdag, 13. december 2019 - 15:31 Update: 13-12-2019 19:58

Boeren massaal naar Eindhoven Airport

Eindhoven

Boeren die vrijdag aanwezig waren bij het stikstofdebat in het Provinciehuis in Den Bosch zijn rond 14.00 uur vertrokken en richting Eindhoven Airport gereden om de luchthaven te bezetten.

'Geen strenger beleid in Brabant'

Farmers Defence Force maakte de bezettingsactie even voor 14.00 uur bekend. De actiegroep die het belang van de boeren behartigd vindt dat de provincie Brabant hetzelfde landelijke beleid moet gaan voeren aangaande de stikstofproblematiek en niet een strenger beleid.

Mobiele Eenheid

De luchthaven is op de hoogte van de komst van de boeren. De Koninklijke Marechaussee, die verantwoordelijk is voor de beveiliging van de luchthaven, heeft aangegeven 'alert', te zijn. De stoet met tractoren worden door de politie begeleid. Ook de Mobiele Eenheid komt naar de luchthaven.

Oproep minister 

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft de boeren opgeroepen om de luchthaven niet te bezetten. 'Ik doe een oproep om de verkeersveiligheid en überhaupt de veiligheid niet in gevaar te brengen. Ik begrijp de wens om te protesteren, maar doe dat binnen wet- en regelgeving', aldus Van Nieuwenhuizen.

Update 18.00 uur

De boeren gaan de actie afronden en rijden nog een rondje op de luchthaven en gaan dan naar huis.

Categorie:
Provincie: