donderdag, 6. februari 2020 - 18:42 Update: 06-02-2020 18:56

Politie Breda ondersteunt Europol bij internationaal drugsonderzoek

aanhouding-politie
Foto: Politie
Breda

De politie heeft donderdagochtend drie aanhoudingen verricht in verband met een internationaal onderzoek geleid door Europol. 'Ook de vermoedelijke leider achter het criminele netwerk zou gearresteerd zijn in België', zo meldt de politie donderdagmiddag.

Doorzoekingen

De politie in Breda heeft op verzoek van de Belgische politie drie doorzoekingen verricht in Breda en Etten-Leur en daarbij een 31-jarige man en een 29-jarige man uit Breda en een 28-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. Op het moment van de doorzoekingen vonden er tegelijkertijd ook in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland doorzoekingen plaats.

Groot crimineel netwerk

Volgens Europol zijn deze aanhoudingen verricht in verband met een groot crimineel netwerk uit Albanië. De mannen worden verdacht van drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa door het gebruik van zeecontainers. De drugs werden gesmokkeld in de containers en verder verspreid in Europa door voertuigen met geavanceerde verborgen compartimenten.

Marihuana

Het vermoeden bestaat dat dezelfde criminele groep ook verantwoordelijk is voor het beheer van hennepkwekerijen in Spanje en Duitsland waar zij marihuana bewerken en verwerken, voordat het overgebracht werd naar Europese landen voor handel en distributie.

Resultaten

Momenteel heeft het onderzoek geleid tot 9 arrestaties in België, 6 in Spanje,3 in Nederland, 6 in Duitsland en 1 in Frankrijk. Totaal 25 aanhoudingen, 30 doorzoekingen, 6 hennepkwekerijen ontmanteld en inbeslagname van € 60.000 contant geld, mobiele telefoons, wapens en munitie. De vermoedelijke leider achter dit netwerk zou gearresteerd zijn in België door de Politiezone Antwerpen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: