zaterdag, 8. februari 2020 - 11:56

Man spuugt agent in gezicht bij insluiting

celdeur
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roosendaal

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet en in het cellencomplex spuugde de man een agent in het gezicht.

Rond 02.15 uur zagen agenten dat er een flinke woordenwisseling gaande was tussen een portier van een horecagelegenheid op de Markt en de later aangehouden verdachte. De 24-jarige man werd diverse malen door omstanders gesommeerd om weg te gaan, maar daaraan gaf hij geen gehoor. Ook nadat agenten de man vorderden het centrum te verlaten bleef hij steeds terug komen om telkens weer de confrontatie aan te gaan. De man werd steeds agressiever en de agenten besloten hem aan te houden voor het verstoren van de openbare orde.

Tijdens zijn aanhouding werkte de verdachte totaal niet mee en verzette hij zich hevig. Uiteindelijk is de man geboeid overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar spuugde hij een van de agenten in het gezicht. De politieman gaat aangifte doen van belediging. De verdachte wordt zaterdag verder gehoord over de feiten die hem ten laste zijn gelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: