dinsdag, 28. april 2020 - 18:01 Update: 28-04-2020 18:05

Straatdealer 45.000,- euro lichter na politieactie

cash-bankbiljetten
Foto: Politie
Amsterdam

Afgelopen vrijdag heeft de politie een 18-jarige man aangehouden op verdenking van handel in hasj. 'Een vervolgonderzoek in een kamer van een woning in Zuid leverde ruim 1,5 kilo hasj en ruim 45.000 euro in contanten op. De hasj wordt vernietigd en het geld is in verband met de verdenking van witwassen in beslag genomen', zo laat de politie dinsdag weten. 'De verdachte is in verzekering gesteld en deze is verlengd. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij een rechter commissaris', aldus de politie.

Agent in burger ziet drugsdeal

Vrijdag ziet een politieman in burger dat er een vermoedelijk drugsdeal plaatsvindt op de Kennedylaan in Amsterdam. Hij kon de vermoedelijke kopers niet controleren of laten controleren en besloot de verdachte te volgen. Op het Krugerplein in Oost heeft de verdachte opnieuw contact met iemand en vindt er een overdracht plaats. Beide mannen worden aangehouden. 

XCT-pillen

Bij de verdachte die al gevolgd werd, werd naast hasj ook geld aangetroffen en bij een onderzoek in een woning de anderhalve kilo hasj en de tienduizenden euro’s in contanten. De andere verdachte had naast de net gekochte hasj ook nog vele tientallen vermoedelijk XTC-pillen bij zich. De laatstgenoemde is na onderzoek en verhoor gisteren heengezonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):