donderdag, 7. mei 2020 - 10:22 Update: 07-05-2020 11:19

Onderzoeksraad gaat aanpak Coronacrisis onderzoeken

temperatuur-corona-handschoenen
Foto: Pixabay/leo2014
Den Haag

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een onderzoek naar de aanpak van de Coronacrisis door de Nederlandse overheid en andere betrokken partijen. Dit doen wij mede op verzoek van het kabinet', zo laat de OVV donderdag weten.

Voorbereiding op pandemie

Bij het onderzoek kijkt de Raad onder meer naar de voorbereiding op een pandemie, de crisisbeheersing en de getroffen maatregelen en de uitfasering van deze maatregelen. 

Effecten van coronacrisis

Daarnaast kijkt de Onderzoeksraad ook naar de effecten van de coronacrisis op de veiligheid van kwetsbare mensen in de samenleving, bijvoorbeeld door het wegvallen van reguliere zorg of maatschappelijke diensten. Medische handelingen en economische steunmaatregelen vallen buiten de focus van het onderzoek. Het doel van het onderzoek is om lessen te trekken voor eventuele toekomstige epidemieën.

Ontwikkelingen op de voet gevolg

De komende tijd bereidt de Onderzoeksraad zich verder voor en volgt daarbij de ontwikkelingen op de voet. Omdat partijen nog volop bezig zijn met het bestrijden van de crisis, doet de Raad nog geen uitvoerend onderzoek bij de betrokken partijen zelf.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: