vrijdag, 22. mei 2020 - 17:02 Update: 23-05-2020 10:03

Treinmachinist (58) omgekomen bij aanrijding met tractorcombinatie

spoorwegovergang-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hooghalen

Bij het Drentse Hooghalen heeft er vrijdagmiddag rond 16.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een tractorcombinatie. 'Bij het ongeval is de treinmachinist om het leven gekomen. Er zijn twee personen lichtwond', zo meldt de politie vrijdagmiddag.

Hulpdiensten ter plaatse

De hulpdiensten zijn ter plaatse. 'Het is nog niet precies bekend hoeveel mensen gewond zijn en wat de aard en ernst van de verwondingen zijn', aldus de politie. De treinmachinist raakte door de zware aanrijding bekneld en overleed direct. Brandweermensen zijn bezig om het lichaam van de man te bergen. Het treinverkeer tussen Assen en Beilen is gestremd. 

Pilaren bovengeleiding geramd

Door het ongeval zijn een of meer masten van de bovengeleiding geramd en omgevallen. De schade aan de stroomvoorziening is fors. Ook de schade aan de kop van de trein is fors. De aanhangwagen van de tractor is zwaar beschadigd. De bestuurder van de tractor zou ongedeerd zijn. De tractor zelf lijkt geen schade te hebben.

Update 17.15 uur

De inzittenden van de trein worden opgevangen door de hulpdiensten. Het gaat om ongeveer 50 mensen. Zij zullen met bussen van NS worden vervoerd. De politie start een onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Update 18.45 uur: Treinmachinist overleden

De machinist van de trein, een 58-jarige man uit Hardenberg, is door het ongeval bekneld geraakt en direct komen te overlijden zo heeft de politie zojuist bekendgemaakt. De brandweer en prorail zijn bezig het slachtoffer uit de trein te halen.

Drone team

Het drone team van de politie is nu bezig om overzichtsbeelden te maken ten behoeve van het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: