vrijdag, 12. juni 2020 - 22:00 Update: 12-06-2020 22:04

Zorgaanbieders langer gecompenseerd voor omzetdaling door corona

rollators-zorginstelling
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Zorgaanbieders die door de coronacrisis minder omzet draaien, krijgen daarvoor langer een financiële compensatie. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de Tweede Kamer daarover vrijdag geïnformeerd.

Verlengd 

Zorgorganisaties maken tijdens de coronacrisis in sommige gevallen minder omzet doordat niet alle plekken bezet zijn. Hiervoor werden ze al gecompenseerd voor de periode van 1 maart tot 1 juli 2020. Deze periode is nu voor een groot deel van de zorgaanbieders verlengd, namelijk tot 1 augustus voor de instellingen voor gehandicaptenzorg en tot 1 september voor verpleeghuizen.

'Nieuwe normaal' organiseren 

De genoemde termijnen geven aanbieders tijd om het ‘nieuwe normaal’ te organiseren, nieuwe cliënten te verwelkomen en wachtlijsten te verminderen. Dit past bij de routekaart voor personen met een kwetsbare gezondheid. De compensatie bedraagt het verschil tussen de verwachte omzet in een situatie zonder corona en hoeveel zorg er daadwerkelijk is verleend tijdens de coronacrisis. Zorgaanbieders die extra kosten maken vanwege Corona kunnen deze gecompenseerd krijgen tot het eind van het jaar.

Categorie:
Provincie: