vrijdag, 31. juli 2020 - 12:02 Update: 31-07-2020 17:12

Topdrukte richting stranden, wegen naar Zandvoort afgesloten

Foto van strand zee voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zandvoort

Veel mensen zijn vrijdag onderweg voor een dagje strand. 'Het is erg druk op de wegen naar Bloemendaal, Zandvoort en Scheveningen. Ook naar de Zeeuwse kust is het erg druk, meer dan een uur vertraging bijvoorbeeld op de A58 richting Vlissingen', zo laat de ANWB vrijdagmiddag weten.

Bijna 400 km file

Rond het middaguur stonden er in heel Nederland 69 files met een gezamenlijke lengte van bijna 400 km. 'In een groot deel van het land is 25 graden of meer, bovendien staat er nu bijna 400 km aan files in Nederland. De ANWB adviseert weggebruikers dan ook om voor vertrek de verkeersinformatie te checken. 'Niets erger dan in de brandende zon in de file staan! Neem voldoende drinkwater mee in de auto en drink daar van! Kleine kinderen drogen snel uit', zo waarschuwt de ANWB. Ook het vakantieverkeer maakt dat het drukker op de wegen is dan normaal. 

Update 14.40: toegangswegen naar Zandvoort gesloten

'We zien dat het te druk wordt richting Zandvoort en hebben daarom besloten de toegangswegen af te sluiten. Je kan dus niet meer met de auto of ander motorvoertuig naar Zandvoort komen', zo meldt de gemeente Zandvoort zojuist. Ook het strand van Bergen aan Zee en Castricum aan Zee is afgesloten. 

Categorie:
Provincie: