zondag, 16. augustus 2020 - 10:49 Update: 16-08-2020 11:06

Zoekactie naar drenkeling op en langs de Maas bij pontje Kessel-Reuver

brandweer-duiker-avond-water
Foto: Archief EHF
Kessel/Reuver

Zaterdagavond hebben de gezamenlijke hulpdiensten samen met burgers gezocht naar een drenkeling in de Maas, bij het veerpont tussen Kessel-Reuver. Daarbij werd de drenkeling niet gevonden', zo heeft de politie bekendgemaakt.

Zondag

'De hulpdiensten gaan in overleg hoe ze in de loop van de zondag het zoeken naar de drenkeling gaan voorzetten', aldus de politie.

Melding drenkeling

Rond 18.55 uur kregen de hulpdiensten melding van een drenkeling, aan de Reuverse zijde van de Maas, die niet meer boven water kwam. Daarop zijn brandweer en politie direct een grote zoekactie gestart waarbij onder andere de hulp van een traumahelikopter, duikers en twee boten van de brandweer, de politiehelikopter en een boot van Rijkswaterstaat met speciale sonarapparatuur zijn ingezet. 

Burgers

Ook hebben attente burgers met plezierboten uit een nabije gelegen camping aan het water hun hulp aangeboden en meegezocht naar de vermiste. De scheepvaart was tijdens het zoeken gestremd en gebruikers van het veerpontje werden verzocht om te rijden als ze de Maas wilden oversteken. Daarnaast riep de politie via Burgernet het publiek op om mee uit te kijken naar de vermiste man.

Sonar pikt signalen op

Nadat de sonar signalen oppikten zijn de duikers aan de Kesselse zijde te water gegaan. De brandweerduikers hebben diverse plekken in de Maas gecontroleerd. De duikinzet is rond 22.45 uur beëindigd door de brandweer mede door het invallen van de duisternis wat het zoeken bemoeilijkte. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: