zaterdag, 31. oktober 2020 - 10:31

Agenten vechten hun ontslag aan

agenten-donker-verlichting
Venlo

De vijf agenten uit Noord-Limburg die onlangs werden ontslagen vanwege onder andere plichtsverzuim, vechten hun ontslag aan bij de rechter. Dit laten zij weten in een interview met De Telegraaf. Zij willen eerherstel, maar nooit meer voor de politie werken.

Het ontslag van de agenten was gebaseerd op ernstig plichtsverzuim. Dit waren onder andere pesterijen, misbruik van bevoegdheid, schending van het ambtsgeheim. Dit kwam aan het licht na onderzoek in het politiesysteem en berichten in een whatsapp-groep.

De agenten erkennen te ver zijn gegaan in hun whatsapp-groep. Zo werd een vrouwelijke collega een ‘vette stinktrut’ genoemd die onder een bus moet worden ‘geflikkerd’. Een vrouwelijke leidinggevende werd ‘baggervette trekzeug’ genoemd. Daarnaast werden er foto’s van gewonde arrestanten gedeeld en mensen die zichzelf van het leven hadden beroofd.

Eén van de ontslagen agenten zegt in het interview dat het niet netjes was. ‘Maar als je als groep agenten dagelijks wordt geconfronteerd met alle ellende, is dat een soort verwerking.’ Daarnaast zaten leidinggevenden ook in een appgroep en hebben nooit ingegrepen. Zij vinden dan ook dat zij te zwaar zijn gestraft en het onderzoek niet goed is verlopen.

Categorie:
Provincie: