woensdag, 2. december 2020 - 15:35 Update: 02-12-2020 17:37

Belg gepakt met 1,2 miljoen euro cash verstopt in auto

cash-stapels-eurobiljet
Foto: Politie
Den Haag

Afgelopen maandag heeft de politie in Den Haag een 29-jarige Belg aangehouden die in een verborgen ruimte in zijn bestelauto een geldbedrag van 1,2 miljoen euro had verstopt. 'De man is aangehouden als verdachte van witwassen en poging tot doodslag omdat hij voor de controle inreed op een politieagent', zo laat de politie woensdag weten.

Controle

Omstreeks 16.00 uur wilden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto op de  Laan van Wateringse Veld controleren. Omdat ze in burger waren toonden zij hun politielegitimatiebewijs aan de bestuurder. Deze weigerde echter de deur te openen. 

Inrijden op agent

Om te voorkomen dat de man toch weg zou rijden ging één van de agenten voor de auto staan. 'Dat belette de bestuurder echter niet zijn auto in de versnelling te zetten en met flink gas richting de agent te rijden. Deze kon nog net op tijd wegspringen om niet aangereden te worden', aldus de politie.

Verborgen ruimte

De agenten hebben direct de achtervolging ingezet en het lukte hen de auto verderop klem te rijden. Daar werd de verdachte aangehouden voor poging tot doodslag. In de auto is daarna een onderzoek ingesteld en daar ontdekten de agenten een verborgen ruimte met daarin een bigshopper, vol met bankbiljetten. Het bleek na telling 1,2 miljoen te zijn. De 29-jarige Belg wordt nu ook verdacht van witwassen.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):