maandag, 1. maart 2021 - 19:07 Update: 01-03-2021 19:08

Nieuw energielabel voor huishoudelijk apparatuur

Oude label
Amsterdam

In maart 2021 treden in de EU de nieuwe energielabels voor huishoudelijke apparatuur in werking. Het is het gevolg van nieuwe wetgeving die is goedgekeurd door de Europese Commissie. Het gaat om consumentenelektronica, zoals koelkasten, wasmachines, was-droogcombinaties en vaatwassers.

De labels hebben vanaf maart 2021 een QR-code. Wanneer je die scant met je smartphone krijg je (niet-commerciële) informatie te zien, die is ontleend aan de ‘European Product Database for Energy Labelling’.

Samsung is blij met het EU-streven om de innovatie en productie van energie-efficiënte elektronische apparatuur op deze manier te versnellen. Fabrikanten krijgen meer verantwoordelijkheid om zich aan hogere normen te houden. De nieuwe energielabels zorgt voor meer transparantie en geeft consumenten in heel Europa meer keuzevrijheid.

Energie-efficiëntie staat al jaren centraal in de ontwerpfilosofie van Samsung. Producten moeten niet alleen energiezuinig zijn, maar ook zoveel mogelijk gebruikmaken van gerecyclede en milieuvriendelijke materialen. Op die manier vermindert Samsung de impact van de innovaties op het milieu. Die grondgedachte komt via Eco-design Process al direct terug aan het begin van de levenscyclus van ieder product.

Het Eco-design Process stelt ons in staat om producten te ontwikkelen die een grotere energie-efficiëntie hebben, minder hulpbronnen gebruiken en gevaarlijke stoffen elimineren. Het zorgt voor afstemming met alle wereldwijde milieuregels en -vereisten, en moedigt Samsung aan om vrijwillige stappen te ondernemen en ideeën na te streven om voor onze klanten verantwoord ontworpen producten te creëren.

Het Eco-design Process gaat verder dan alleen het opvolgen van de wereldwijde milieuvoorschriften en -vereisten, maar moedigt ook actief aan extra stappen te zetten om producten zo verantwoord mogelijk te ontwerpen.

“Bij Samsung ontwikkelen we milieuvriendelijke, huishoudelijke apparatuur van wereldklasse,” zegt Saskia Soeterbroek, hoofd productmarketing huishoudelijke apparaten bij Samsung Nederland. “Daarbij passen we geavanceerde energiebesparende technologieën toe. De nieuwe EU-energielabels garanderen volledige transparantie over de hogere efficiëntienormen en de extra aandacht voor duurzaamheid. Ook is het classificatiesysteem van huishoudelijke apparaten inzichtelijker gemaakt.”