vrijdag, 12. maart 2021 - 14:02 Update: 12-03-2021 14:23

Verdachte belaging AE’ers op Museumplein aangehouden

Mobiele eenheid op Museumplein
Foto: Bon
Amsterdam

Zondagmiddag 24 januari 2021 ontstonden bij een spontane demonstratie op het Museumplein forse ongeregeldheden. 'Tijdens deze rellen werden onder andere politieagenten van de Aanhoudingseenheid (AE) aangevallen en mishandeld', zo meldt de politie vrijdag.

Aanhouding

'Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de uit de hand gelopen demonstratie heeft hier vrijdagochtend een verdachte voor kunnen aanhouden', aldus de politie. Het betreft een 35-jarige man uit Zwolle en in die stad vond ook de aanhouding – ter zake openlijke geweldpleging en diefstal met geweld – plaats. 

Verdenking

De recherche verdenkt de man, die deel uitmaakt van de harde kern supporters van een voetbalclub, ervan samen met harde kern supporters van andere voetbalclubs leden van de AE te hebben belaagd en mishandeld. Daarbij zou deze verdachte ook de wapenstok van een agent buit hebben gemaakt en weggenomen. Bij de doorzoeking van zijn woning is deze wapenstok niet aangetroffen. De verdachte zit momenteel vast en zal worden verhoord.

Agent knock-out geslagen

Bij het aanvallen en mishandelen van de AE’ers werd één agent knock-out geslagen en hij moest in het ziekenhuis behandeld worden. Naar de persoon die hiervan verdacht wordt, doet de recherche nog verder onderzoek.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: