maandag, 17. mei 2021 - 14:12 Update: 17-05-2021 14:23

Gezin met baby gered van dak bij grote brand Den Haag

brandweermannen-donker-woning
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

De brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag bij een grote brand aan de Weissenbruchstraat in Den Haag met een hoogwerker twee volwassenen met hun baby van het dak gered. Dit meldt de politie maandag.

Winkel

De brand woedde in een winkel en in meerdere woningen. Een alerte buurtbewoner waarschuwde direct de bewoners van de omliggende panden. De brandweer bluste de brand en ontruimde zes woningen. Zeven bewoners zijn gecontroleerd in de ambulance. Vijf van de slachtoffers, waaronder de baby, zijn daarna overgebracht naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Eén van hen had daarbij nog een hoofdwond. 

Gevaarzetting

Kort na middernacht ontvingen hulpdiensten een melding dat een winkel in de brand stond en dat het vuur oversloeg op erboven gelegen woningen. Op dat moment waren de bewoners thuis, de meesten lagen te slapen. Uit een bovenwoning waren twee volwassenen met hun baby genoodzaakt het dak op te vluchten. Voor vier ontruimde panden was de ontruiming tijdelijk, de bewoners konden later hun woning weer in.

Brandstichting

De politie heeft sterke vermoedens dat er sprake is van brandstichting. Een buurtbewoner meldde dat hij rond 00.15 uur twee in het donker geklede personen bij de winkel zag staan. Een van hen droeg een petje. Kort daarna hoorde de buurtbewoner het geluid van brekend glas en direct daarna vatte de winkel vlam. Vervolgens zag hij de twee wegrennen richting de Neuhuyskade. Direct rende hij zelf de straat op om omwonenden te waarschuwen. Al snel kreeg hij daarbij hulp van drie passanten die meehielpen de bewoners te waarschuwen.

Onderzoek

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de brandstichting en zoekt getuigen. Forensische brandonderzoekers onderzoeken de oorzaak van een brand. De brandonderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld. Er wordt een uitgebreid buurtonderzoek gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):