vrijdag, 29. oktober 2021 - 15:53 Update: 29-10-2021 15:57

Drie Amsterdammers aangehouden na incidenten rond fruitbedrijf Hedel

camera-cel-bewaker
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Hedel

Afgelopen woensdag heeft de politie opnieuw verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dreigingen rond een fruitbedrijf in Hedel. 'Er zijn twee mannen en een vrouw aangehouden die ervan verdacht worden dat ze een sturende rol hebben gehad bij de incidenten eerder dit jaar', zo laat de politie vrijdag weten. Toen werden er woningen beschoten in de Bommelerwaard en Waardenburg en werd er brand gesticht bij een woning in Tiel.

Amsterdammers

De drie nieuwe verdachten zijn twee mannen van 19 en 21 en een vrouw van 20 jaar uit Amsterdam. Ze zijn afgelopen woensdag aangehouden en zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 'Meer details over hun rol worden er op dit moment niet gegeven in het belang van het onderzoek en omdat de verdachten in alle beperking zitten', aldus de politie.

Vier verdachten op heterdaad aangehoudene na brandstichting

Na de brandstichting in juni werden er op heterdaad vier verdachten aangehouden. Zij zitten nog vast, op 4 november staan zij weer voor de rechter. Na hun aanhouding is het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vier schietincidenten verder gegaan. De stand van zaken in dit onderzoek komt tijdens de zitting aan de orde, maar de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten

Het onderzoek gaat de komende tijd verder, en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het kan zijn dat er nog mensen zijn die informatie hebben over deze zaak, bijvoorbeeld naar aanleiding van de recente aanhoudingen. De politie roept die mensen op om hun informatie te delen. 

Categorie:
Provincie: