maandag, 8. november 2021 - 17:38 Update: 08-11-2021 18:22

Dansende viroloog Van Ranst zorgt voor opschudding in Belgie

Dansende viroloog Van Ranst zorgt voor opschudding in Belgie
Foto: Twitter/ Van Langehoven
Antwerpen

In België wordt zeer verontwaardig gereageerd op het gedrag in coronatijd van viroloog Marc Van Ranst. Van Ranst is het gezicht in België als het gaat om media-uitleg betreffende het coronavirus.

Op een filmpje, die vorige week zaterdag is gemaakt, is de viroloog dansend met een vrouw te zien tussen andere feestgangers. Van Ranst betrad de dansvloer naar aanleiding van de Groene Mars, een nationale feestdag in Marokko. Het zorgt op sociale media voor de nodige controverse. Virologen hebben recent immers opgeroepen om contacten zo veel mogelijk te mijden. “Et alors? Ik volg gewoon de regels die voor iedereen gelden”, laat Van Ranst weten tegenover de krant Het Laatste Nieuws.

De Belgische Vlaams politicus Dries Van Langenhove plaatste de beelden online. Hij werd zelf al eens betrapt op het niet naleven van de coronamaatregelen.

Hij schrijft: Nu Van Ranst een indoor event doet terwijl hij zélf oproept om contacten te beperken, blijft het in de media muisstil”, klinkt het.

Van Ranst wijst er fijntjes op dat het Vlaams Belang-parlementslid de toen geldende regels overtrad. “Ik volg hier gewoon de regels die voor iedereen gelden, namelijk een Corona Safe Ticket, ventilatie en CO2-meting. Et alors on danse.”

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: