woensdag, 5. januari 2022 - 12:05

Verdovende middelen productielocatie aangetroffen in loods

drugslab-tank
Foto: Politie
Zuidschermer

De politie is vanochtend na een tip gestuit op een verdovende middelen productielocatie aan de Westdijk. De locatie was volgens een woordvoerder volledig klaar voor gebruik.

De recherche in Alkmaar doet nader onderzoek. De 56-jarige eigenaar van de loods is aangehouden. Vandaag wordt de productielocatie verder ontmanteld.

Omstreeks 09.00 uur stapte de politie na een melding de loods aan de Westdijk binnen. In de loods werd een verdovende middelen productielocatie aangetroffen. De locatie was volledig klaar voor gebruik. Alle aangetroffen goederen worden vandaag afgevoerd voor vernietiging en de productielocatie wordt verder ontmanteld.

Ontmanteling

Omdat bij dit proces chemicaliën aanwezig zijn en het daardoor gevaarlijk kan zijn, wordt de ontmanteling gedaan door de Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO), de specialisten bij de politie op dat gebied. Ook doen de specialisten van de Forensische Opsporing (FO) vandaag sporenonderzoek in de loods. De recherche in Alkmaar doet nader onderzoek naar de verdovende middelen productielocatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: