zaterdag, 5. februari 2022 - 11:31 Update: 05-02-2022 11:36

Opnieuw activisten aangehouden voor betreden Sterrebos naast Nedcar

bomen-zon-bos
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Born

Vrijdagavond zijn, in vervolg op eerdere aanhoudingen, opnieuw twee milieuactivisten aangehouden voor het betreden van het bewaakte Sterrebos naast VDL Nedcar in Born. Zaterdagochtend werden nog eens 15 activisten aangehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag.

Derde activist ontkomen

Een derde activist wist vrijdagavond te ontkomen en is erin geslaagd het bos te bereiken. Een van de twee verdachten kreeg eerder deze week al een gedragsaanwijzing en krijgt voor het nieuwe feit een dagvaarding voor de politierechter. De andere verdachte krijgt een gedragsaanwijzing en moet zich, net als de eerder aangehouden verdachten, voor de kantonrechter verantwoorden. 

Busje

De verdachten probeerden in een busje bij het Sterrebos te komen. Daarbij vertoonde de bestuurder dusdanig gevaarlijk rijgedrag dat twee beveiligers maar ternauwernood een aanrijding wisten te voorkomen. Vervolgens sprong een deel van de verdachten uit het busje en renden het bos in. De politie doet op dit moment onderzoek naar de bestuurder van het busje, die wordt verdacht van poging zware mishandeling en/of bedreiging. 

15 aanhoudingen 

Zaterdagochtend vroeg zijn opnieuw vijftien personen aangehouden voor het betreden van verboden terrein en het niet tonen van hun identiteitsbewijs.

Behoud Sterrebos

VDL wil een groot deel van het bos, dat privéterrein is, kappen om uitbreiding van Nedcar mogelijk te maken. De bezetters willen niet dat de bomen worden verplaatst of gecompenseerd. Zij roepen op het plan aan te passen zodat het bos behouden blijft. De activisten bezetten het Sterrebos sinds vrijdagochtend 28 januari.

Categorie:
Provincie: