donderdag, 10. maart 2022 - 20:03 Update: 10-03-2022 20:10

Verdrag Nederland en Nieuw-Zeeland voor administratieve bijstand douanezaken

Foto van container hijskraan in haven | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Nederland en Nieuw-Zeeland hebben donderdag een verdrag gesloten waardoor informatie gedeeld kan worden om schadelijke invoer van goederen in onze landen te beperken. Dit meldt het ministerie van Ministerie van Financiën donderdag.

Handel en drugssmokkel

Beide partijen ondertekenden het douaneverdrag dat wederzijdse administratieve bijstand regelt en gaan belangrijke informatie delen over inbreuken op de douanewetgeving, bijvoorbeeld op het gebied van handel of drugssmokkel.

'Aanpakken en verstoren van criminele netwerken'

“Het douaneverdrag vergemakkelijkt de handel en maakt het mogelijk samen op te trekken om transnationale criminele groepen die in Nieuw-Zeeland opereren beter in kaart brengen”, aldus de minister van douanezaken Meka Whaitiri. “Het helpt Nieuw-Zeeland bij het aanpakken en verstoren van criminele netwerken die  over onze grenzen opereren.”

Wellington

De ondertekening van het verdrag vond plaats in The Customhouse in Wellington waar plaatsvervangend ambassadeur Maartje ten Brummelaar haar handtekening zette namens Nederland. De ceremonie werd virtueel bijgewoond door de staatssecretaris voor Toeslagen en Douane Aukje de Vries en directeur-generaal Douane Nanette van Schelven.

Categorie:
Provincie: