zaterdag, 19. maart 2022 - 12:13 Update: 19-03-2022 12:24

Explosief gevonden in auto in Zoetermeer, bewoners moeten binnen blijven

eod-ambulance
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zoetermeer

In Zoetermeer is zaterdagochtend in de Schiebroekstraat in een auto een explosief aangetroffen. Dit meldt de politie zaterdag.

EOD ingeschakeld

Na de vondst werd de Schiebroekstraat door de politie afgezet en kwam het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie ter plaatse voor onderzoek. Na dit eerste onderzoek werd ook de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld. 

Bewoners binnen blijven

Bewoners binnen de afzetting bij de Schiebroekstraat werden geadviseerd binnen te blijven en de ramen en deuren gesloten te houden. 

Geweergranaat

Na onderzoek door de EOD bleek dat er in de betrokken auto een geweergranaat lag. Deze werd door de EOD afgevoerd en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Nadat het explosief was weggehaald werd de afzetting weer opgeheven.

Verdachte aangehouden

De politie laat weten dat er zaterdagochtend in de Schiebroekstraat ook een verdachte is aangehouden. Deze man zou volgens Omroep West in camouflagekleding op diverse deuren hebben staan bonken. De auto waar de geweergranaat in lag zou van hem zijn. De recherche doet verder onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: