vrijdag, 13. januari 2023 - 10:38 Update: 13-01-2023 15:16

Gert-Jan Segers stopt als leider CU en in de Tweede Kamer

Gert-Jan Segers
Foto: CU
Den Haag

Gert-Jan Segers stopt als Tweede Kamerlid en partijleider van de ChristenUnie. Dat kondigt hij vandaag aan in een brief aan de achterban van zijn partij. “Ik heb de kar een tijd kunnen trekken en met jullie steun en de zegen van God zijn we tot hier gekomen,” schrijft Segers. “De ChristenUnie is een partij die midden in de samenleving werk maakt van christelijk-sociale idealen. Er staat een geweldig team en nu is het aan hen om die missie verder te brengen. Ik heb daar veel vertrouwen in.”

Mirjam Bikker, nu vicefractievoorzitter, is de beoogde nieuwe fractievoorzitter en politiek leider van de partij. Segers draagt de voorzittershamer aanstaande dinsdag over. Een week later neemt hij afscheid van de Tweede Kamer, waarna Nico Drost toetreedt als nieuw Kamerlid.

Segers diende ruim tien jaar als Tweede Kamerlid, waarvan meer dan zeven jaar als fractievoorzitter en politiek leider. Hij volgde in die rol Arie Slob op in 2015. Segers schoof tot twee keer toe samen met Carola Schouten aan bij onderhandelingen over een nieuw kabinet, na de verkiezingen van 2017 en 2021. Daarin werden door de ChristenUnie onder meer op thema’s als klimaatbeleid en bestaanszekerheid belangrijke resultaten geboekt.

Categorie:
Provincie: