dinsdag, 28. februari 2023 - 20:08

Man (43) aangehouden voor plaatsen handgranaat op zonnestudio Den Bosch

eod-pak-explosief
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch

Op 9 juli 2022 ontving de politie een melding van een handgranaat op voordeur van een zonnestudio in ’s-Hertogenbosch. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft destijds de handgranaat verwijderd en acht panden in de omgeving werden uit voorzorg ontruimd. De politie heeft hiervoor dinsdagochtend een 43-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, aangehouden, zo maakt de politie zojuist bekend.

Explosief laten afgaan voor pand

Na het plaatsen van de handgranaat, heeft de dader een ander zwaar explosief tot ontploffing gebracht voor het pand. Vervolgens is de dader er op een scooter vandoor gegaan.

De melding

In de ochtend van 9 juli 2022 kreeg de politie een melding dat er schade was aan het winkelpand aan de Hildebrandstraat. Daarop gingen collega’s ter plaatse en ontdekten een mogelijk explosief dat aan de dichtgetimmerde voordeur van het pand bevestigd was. 

EOD ingeschakeld

Na een eerste inspectie door een specialist van de politie, een zogenaamde Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) werd de EOD ingeschakeld. Deze wisten het explosief van de voordeur te verwijderen en veilig te stellen. In een straal van vijftig meter heeft de politie iedereen veiliggesteld. Daarbij werden acht panden ontruimd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: