zaterdag, 11. maart 2023 - 18:52 Update: 12-03-2023 10:42

Explosie in appartementencomplex Oosterwolde

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Oosterwolde

De politie doet onderzoek naar een gasexplosie, die zaterdag 11 maart rond 18:00 uur heeft plaatsgevonden in een woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Er is een 26-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Uit onderzoek moet blijken of de verdachte verwijtbaar gedrag heeft vertoond. Tijdens het ontruimen van het complex stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij.

Rol bij explosie

Bij de explosie is een 21-jarige man uit Oosterwolde gewond geraakt. Hij is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De 26-jarige man, die werd aangehouden, zal vandaag worden gehoord over zijn rol bij de explosie.

Verschillende hulpdiensten

Het gebouw waar de explosie plaatsvond, is zwaar beschadigd geraakt. Omdat verschillende hulpdiensten moesten samenwerken, werd opgeschaald naar GRIP1. Het complex werd door de brandweer en de Veiligheidsregio Fryslân ontruimd. Omwonenden zijn elders opgevangen. Na onderzoek van experts blijkt dat het gebouw voor nu onveilig is. Voor de omwonenden wordt vervangende huisvesting geregeld.

Kleine hennepkwekerij

Tijdens de ontruiming stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij. Zodra de situatie in het pand veilig is, zal de politie ook onderzoek gaan doen naar de aangetroffen hennepkwekerij.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: