zaterdag, 15. april 2023 - 10:57

Wedstrijd NAC-Willem II gestaakt na gooien voorwerpen op voetbalveld

Foto van voetbal supporters vuurwerk | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Vrijdagavond is de voetbalwedstrijd NAC-Willem II definitief gestaakt nadat er voorwerpen op het voetbalveld werden gegooid. Dit meldt de politie zaterdag.

Vuurwerk

'Voorafgaand aan het duel ging het al mis met vuurwerk en na een tijdelijk staking door vuurwerk op het veld, is uiteindelijk ook definitief gestaakt door voorwerpen op het veld', aldus de politie.

Statement

'Het is diep en diep triest om te zien dat ondanks alle aandacht die de afgelopen weken is geweest voor supportersgeweld en het gevaar dat dat met zich meebrengt, een aantal bezoekers het vanavond toch nodig vond om vuurwerk en fakkels af te steken en voorwerpen te gooien. Hierdoor is de wedstrijd uiteindelijk definitief gestaakt', meldt de vierhoek Gemeente Breda – NAC – Politie en OM in een gezamenlijk statement. 

Brandwonden bij supporters door afsteken vuurwerk

'Vuurwerk afsteken onder het enorme doek van de sfeeractie is volkomen idioot en ondoordacht. Dit heeft ook een aantal supporters brandwonden opgeleverd. Dat het afsteken ook nog gebeurde tijdens een minuut stilte benadrukt nogmaals dat dit een kleine groep mensen betreft die geen hart voor de club heeft. Dit wordt niet getolereerd', aldus de vierhoek in haar statement. 

Vuurwerk onderschept 

Er werd aan de deur al vuurwerk onderschept en er is gedurende de avond al een aantal mensen van de tribune geplukt. 'Met deze acties heeft een kleine groep kwaadwillenden bewust het Avondje NAC van heel veel welwillende supporters op het spel gezet en zelfs in gevaar gebracht', aldus de vierhoek.

Daders identificeren

'We zetten maximaal in op het identificeren van de daders o.a. door de camerabeelden nauwkeurig te bestuderen. Dit zal zonder twijfel consequenties hebben, persoonsgericht of collectief', aldus de vierhoek.

Oproep

Inmiddels is er een verdachte in beeld die verantwoordelijk zou zijn voor het incident dat geleid heeft tot het definitief staken van de wedstrijd. Deze persoon wordt opgeroepen om zich te melden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: