vrijdag, 2. juni 2023 - 16:32 Update: 02-06-2023 16:32

55 aanhoudingen tijdens straatdealeractie Wallengebied

Rondleidingen langs prostitutieramen op de Wallen verboden
Foto: FBF/Frank van den Berg
Amsterdam

In het weekend van 26 t/m 28 mei heeft de politie tijdens een actie in het Wallengebied opgetreden tegen 57 overtredingen en zijn 39 gebiedsverboden uitgedeeld. Deze actie, die regelmatig wordt uitgevoerd, is bedoeld om overlast van voornamelijk straatdealers tegen te gaan.

De straathandel in nep- en echte drugs zorgt voor veel criminaliteit en overlast in de binnenstad. Vooral in het Wallengebied. Straatdealers hangen op straat rond, vallen bezoekers lastig en gedragen zich vaak agressief. De politie treedt regelmatig op tegen straatdealers. Zo ook afgelopen weekend.

Drie nachten lang gingen agenten herkenbaar en onherkenbaar het Wallengebied in om straatdealers op te pakken. In totaal heeft de politie opgetreden tegen 57 overtredingen en zijn 55 aanhoudingen en 2 staandehoudingen verricht.

Naast de aanhoudingen voor het aanbieden van nepdrugs en/of echte drugs, werd er onder meer opgetreden tegen straatroven, diefstal in vereniging, zakkenrollerij, verstoren van de openbare orde, de Wet Identificatie en het messenverbod.

De verdovende middelen die bij alle straatdealers werden aangetroffen, zijn in beslag genomen en vernietigd. Tussen de in beslag genomen middelen, zat ook een behoorlijke hoeveelheid ‘nepdrugs’. Ook het handelsgeld van de dealers is afgepakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: