zaterdag, 1. juli 2023 - 13:44

Politie ontdekt verschillende soorten munitie en vuurwapen gelijkende voorwerpen

politiejas
Foto: Politie
Beverwijk

De politie heeft vrijdagavond 30 juni rond 20.35 uur in een woning aan de Spoorsingel in Beverwijk (onderdelen van) explosieven, verschillende soorten munitie en vuurwapen gelijkende voorwerpen aangetroffen. De bewoner, een 35-jarige man, is aangehouden.

De politie kreeg vrijdag een tip dat in de woning ontsteekmiddelen voor een zogeheten S-mijn uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig zouden zijn. Ter plaatse troffen agenten inderdaad meerdere ontstekers aan, waarna Team Explosievenverkenning werd opgeroepen. Ook werden uit voorzorg de woningen in de directe omgeving ontruimd.

Team Explosievenverkenning doorzocht de woning en trof naast de ontstekers, meerdere (onderdelen van) explosieven, verschillende soorten on klaargemaakte munitie en vuurwapen gelijkende voorwerpen aan. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de munitie en explosieven afgevoerd om onschadelijk te maken en de vuurwapen gelijkende voorwerpen zijn in beslag genomen. Toen de situatie weer veilig was, konden de omwonenden terugkeren naar hun woning.

De 35-jarige bewoner is aangehouden inzake artikel 26 van de Wet wapens en munitie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):