vrijdag, 1. maart 2024 - 14:57

Verwaarloosde dieren en kadavers aangetroffen bij vakantiewoning

vakantiewoning-hekje
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Herkenbosch

Afgelopen dinsdag 27 februari werden er door de politie bij een vakantiewoning op de Meinweg in het Limburgse Herkenbosch twee honden, veertig verwaarloosde honden en 28 kadavers van overleden katten aangetroffen. 'Een 61-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Geleen zijn aangehouden', zo meldt de politie vrijdag.

Al houdverbond van kracht

'Het duo kreeg eerder al een houdverbod voor honden opgelegd. Naar aanleiding van dit verbod vond er een hercontrole plaats. Bij deze controle bleek de vakantiewoning zwaar vervuild te zijn en al snel werd duidelijk dat er ondanks het houdverbod toch honden en andere dieren aanwezig waren, met onvoldoende voldoende water en voer', aldus de politie. Hierop werden ter plaatse de twee personen aangehouden. Zij zijn een dag later in vrijheid gesteld en moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechtbank.

Dieren naar opvang

Alle dieren zijn meegenomen naar een opvanglocatie waar ze goed gehuisvest en (medisch) verzorgd worden. Twee katten waren dusdanig verwaarloosd dat ze een dag later alsnog zijn overleden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: